Kulttuuri Raahe


Raahen Suomi 100 -tuotekilpailu on ratkennut!


Raahen kaupungin Suomi 100 -työryhmä päätti valita vuonna 2017 syntyville raahelaisille vauvoille lahjaksi korusuunnittelija Päivi Harjuhaahdon ehdottaman hopeisen Kotisatama-amuletin.

Amuletissa on taajamaan kuvaava silhuetti ja koordinaatit alareunassa, jotka johtavat Raaheen. Taustapuolella on tilaa mahdollisille kaiverruksille. Amulettia voidaan käyttää esimerkiksi riipuksena ja sen seuraksi ketjuun voi ripustaa myöhemmin muita tärkeitä amuletteja, kuten rippiristin tai luokkasormuksen.

Työryhmä oli päätöksessään yksimielinen ja koki, että Kotisatama-amuletti on ajaton, arvokas ja hienosti loppuun asti mietitty tuote.

Tuotekilpailuun saapui kaikkiaan 13 mielenkiintoista ja hyvin erilaista ehdotusta. Työryhmällä oli tutkittavana tuotteita käyttötavarasta taide-esineisiin - osa oli tarkoitettu pysyvämmäksi muistoksi ja osa ehdotuksista oli vauva-ajan hyödyllisiä tavaroita. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

100 puuta 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Raaheen


Raahen kaupungin Suomi 100 -työryhmän suunnitteleman tapahtumavuoden yksi hanke on sadan puun istuttaminen Raaheen. Projekti liittyy kiinteästi valtakunnalliseen Tulevaisuuden kuusi -hankkeeseen vaikkakin kuusten lisäksi Raaheen istutetaan myös muita puulajeja. Hankkeen myötä Raahen kaupunki haastaa kaikkia toimijoita toukokuiseen istutuskampanjaan!

Sadan puun projektissa on mukana Vihannin Kirkkojärven virkistys-, liikunta- ja puistoalue, joka vihitään käyttöön toukokuussa 2017. Näiden puiden lisäksi Raahen kaupungille on varattu Itsenäisyyden kuusen siemenestä kasvatettu kuusentaimi, joka tullaan istuttamaan Raaheen perjantaina 12.5.2017 Snellmanin päivänä.

Haaste on siis heitetty! Mukaan kampanjaan voivat lähteä niin yhdistykset kuin yksityisetkin ihmiset eli juhlapakettien ennakkovaraus on käynnistynyt. Juhlapakettiin kuuluu juhlataimi, kuparilaatta sekä kirja. Pakettia myy Raahessa Rannikon 4H-yhdistys. Paketin hinta on 100 euroa ja sen myyntituotoilla perustetaan lasten ja nuorten metsä- ja ympäristökasvatusrahasto Suomen Kulttuurirahaston alaisuuteen.

Tulevaisuuden kuusi -kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Helsingin Kaivopuistossa kasvaa 1917 kylvetty Itsenäisyyden kuusi. Suomen täyttäessä 50 vuotta 1967, istutettiin 30 000 kotikuusta koulujen, kotien ja kesämökkien pihoille.

Mikäli tarvitset apua kuusen istutuspaikan löytämisessä, niin Raahen kaupungilta auttaa työnjohtaja Jussi Kauppinen.

Varaa 100 € taimi (sis. taimi, kuparilaatta ja kirja täältä.

Jos tarvitset apua kuusen istutuspaikan miettimisessä, ole yhteydessä:
Jussi Kauppinen
Työnjohtaja, Raahen kaupunki
044 439 3521, jussi.kauppinen@raahe.fi

Juhlavuoden 2017 ohjelmaa Raahessa

31.12.2016 klo 18.45 Juhlavuoden vastaanotto, Rantatori
Raahen kaupungin perinteinen uuden vuoden vastaanotto. Raahelaiset kuorot on haastettu mukaan laulamaan Finlandiaa Suomi 100 -juhlavuoden teeman Yhdessä mukaisesti. Haasteeseen vastasivat Raahen Laulutoverit, Raahen Laulu, Raahen Mieslaulajat ja Raahen Nuorisokuoro. Kuoroja johtaa Pauli Ylitalo. Juhlassa myös kaupungin tervehdys sekä Maamme-laulu. Juhla huipentuu ilotulitukseen!


27.4.2017 Kansallisen veteraanipäivän juhla
klo 18 Raahesali

12.5.2017 Tulevaisuuden kuusen istuttaminen
Itsenäisyydenpuisto

29.7.2017 Rampin Kyhän ja Varvin Vedon juhlaottelu 40. kausi
klo 15 Pitkänkarin urheilukenttä
Lissun Messi oli huippubaari. Nuoriso istui ja ihmetteli Sovionkadun menoa baarin isoista ikkunoista. Baarissa istumisen vastapainoksi vuonna 1977 perustettiin porukalla kaksi jalkapallojoukkuetta: Rampin Kyhät ja Varvin Veto. Huoltopuolesta vastasi Lompin Kytät. Raahen kaupunki lahjoitti pallon. Porukat ovat pelanneet siitä lähtien melkein joka vuosi Pitkänkarin kentällä.
Lisätietoja täällä tai Leo Aho 0400 688 102 tai Masi Karikoski 050 541 9911.

26.8.2017 Avoimet ovat Raahe 17 – SAR/harjoitus etsintää ilmasta ja vesillä.

Raahessa järjestetään öljyntorjuntatiedusteluharjoitus 25.-27.8.2017. Harjoitus toteutetaan yhteistoiminnassa alueen poliisi- ja pelastusviranomaisten, Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Ilma- ja meripuolustuspiirin, Suomen Lentopelastusseuran sekä alueen meripelastusyhdistysten ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun kanssa rannikkoalueella järjestettävänä harjoituksena. Puolustusvoimat tukee harjoituksen järjestelyjä.

Avointen ovien päivässä harjoitukseen osallistuvat ja sitä tukevat viranomaiset ja vapaaehtoisjärjestöt esittelevät kalustoaan ja toimintaansa. Toimintaa esitellään Raahen lentokentällä ja Raahen satamassa. Tapahtuma on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Kuvaaja MPK Kaisa NIkkilä.6.12.2017 Itsenäisyyspäivän juhla

klo 15 Raahesali

Raahen kaupungin Suomi 100 -työryhmä


Hanna-Leena Mattila, puheenjohtaja
Matti Honkala
Niko Peltokangas
Paavo Törmi
Piritta Rossi, sihteeri

Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitilat
Kirkkokatu 28 (2. krs.)
92100 RAAHE

Raahesalin lipunmyynti
puh. 044 439 3237
lipunmyynti@raahe.fi
ticket.raahe.fi

Tilavaraukset
puh. 044 439 3232
kauppaporvari@raahe.fi

Kulttuuritoimisto
puh. 044 439 3330
kulttuuri@raahe.fi