Raahesalin lämpiö

Näyttelyt

Raahesalin lämpiössä nähdään taidetta, käsityöläisten osaamista ja keräilijöiden aarteita. 

Lämpiössä on seinätilaa ja isot lasivitriinit, joita voi hyödyntää joko yhdessä tai erikseen. 

Vuodelle 2020 ei ole enää vapaita aikoja. 
Vuoden 2021 hakemukset voi toimittaa 31.5.2020 mennessä kulttuuripalveluihin (Kirkkokatu 28, 2. krs).

Lisätietoja: kulttuuri [at] raahe.fi ja 044 439 3332.

Raahesalin lämpiö on avoinna ma – pe 8 – 17,
la-su suljettu.


 

lasity%C3%B6%202.jpg

Helmikuu 

Marja-Leena Silvennoinen
Lasitöitä

Marja-Leena on harrastanut lasitöitä jo parin kymmenen vuoden ajan. Hän harrastaa käsitöitä muutenkin.

Piirrokset syntyvät useimmiten luonnosta ja ne siirtyvät lasitöihin, joissa värit ovat tärkeitä.

Kokemus värienkäytöstä on ollut läsnä jo Marja-Leenan työelämän aikana.  Lasityöt kertovat tarinaa aina lapsuudesta tähän päivään asti.

 


Maritta%20Lindberg2_2048.jpg

Maaliskuu 

Maritta Lindberg
Maalauksia

Olen syntynyt 1952 Mikkelissä, jossa olen asunut suurimman osan elämääni, Toimin Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluilla nuorisosihteerinä. Vuonna 2003 aloitin opinnot Vionojan kuvataidelinjalla Kaustisilla. Sitä ennen jo koko aikuisikäni olen harrastanut kuvataidetta, Muutin vuonna 2004 kokonaan asumaan Kalajoelle. Muutettuani Kalajoelle olen toiminut ARS - Kalajoen sihteerinä usean vuoden ajan ja toimin edelleen.

Kuvataide näyttelee tällä hetkellä vielä suurempaa osaa elämästäni. Opiskelin kuvataidetta Limingan kuvataideoppilaitoksessa vapaalinjalla 2018-2019, Tarkoitus on päivittää jatkossakin osaamistani Limingassa ja kuvataidekursseilla. Omia näyttelyitä minulla on ollut Mikkelissä, Lahdessa ja nyt täällä pohjanmaalla.
Maalauksiani on ollut esillä myös ARS -Kalajoen järjestämissä näyttelyissä, Sarma - Kalajoen kyläkultuuri yhdistyksen näyttelyissä.

 


Huhtikuu 

thumbnail_taide.jpg
 

Woimalan taidenäyttely

"Kädentaitojen ja itsensä tuntemisen poluilla"

 


Toukokuu 

Perinteinen Raahe-opiston kevätnäyttely. 

 


maisema.jpg

Kesä–heinäkuu 

Taidetta Heikki Vileniuksen kokoelmista.

Kuvassa Heikki Vileniuksen ensimmäinen taidehankinta, Tuomas Nelimarkan maalaama maisema.

 


miiluhannakuva1.jpg

Elokuu 

Hanna Nors-Kramsu
Maalauksia - 
"HAVAINTOJA"

Olen syntynyt turussa, mutta nyt asustelen perheeni kanssa Raahessa, jossa lähdin toteuttamaan pitkäaikaista haavettani, opiskella taideaineita, Lybecker-opiston
kuva- ja mediataiteen perustutkinto linjalla. Valmistuin kuva-artesaaniksi keväällä 2019.

Haluan tehdä tulevasta yksityisnäyttelystäni, debyytistäni, laajan ja esittävän visuaalisen kokemuksen, tuoden esille kattavan kokoelman tekemiäni teoksia ja esitellen monipuolisesti teoksiani ja kehittymistäni luovuuden parissa kuva-artesaanina. Aikaisemmin teoksiani on ollut esillä ryhmä-näyttelyissä täällä Raahessa ja Pyhäjoella.

Opiskeluni jälkeen olen aloittanut oman taideyritykseni Nors-Art ja päässyt jatkamaan taiteen parissa kokopäiväisesti. Taiteilija yrittäjänä haastaa itseäni ja luovuuttani uuden oppimiseen ja vanhojen taitojen syventämiseen. Maalaustaide muodostui minulle omimmaksi ja tärkeimmäksi ilmaisun muodoksi ja sen parissa olen jatkanut ja kehittänyt itseäni. Maalaan pääosin akryyleillä, gouacheilla ja akvarelleillä. Akryyli teokseni maalaan kankaalle ja metallille.

Näyttelyyn tulevat teokseni ovat monipuolisia ja erilaisia koska haluan tutkia ja kokeilla taiteen ilmaisun muotoja rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Inspiraation teoksiini löydän, itsestäni, henkilökohtaisista tärkeistä asioista elämässäni ja havainnoimistani asioista ja tapahtumista ympärilläni. Maalaustyylini on esittävä, voimakas ja yksityiskohtainen. Pidän myös abstraktin ja esittävän taiteen yhdistämisestä. Toivon että teokseni saa ihmiset pysähtymään ja havaitsemaan kauneuden ympärillämme ja inspiroitumaan itsekkin.