Lasten ja nuorten kulttuuritoiminta

Pate, viidakon kuningas -esityksen hahmot kohtauksessa.

Teatteri Eurooppa Neljä vierailee!

Pate, viidakon kuningas

To 31.10. klo 18 Raahesali

Liput 
10 € peruslippu
35 € ryhmälippu (4 kpl)

Kesto n. 50 min, ikäsuositus yli 5-vuotiaille

Koulu / päiväkotinäytökset: Torstai 31.10. Raahesali

Päiväkodit klo 9.30,  2 € / osallistuja
Alakoulut klo 12.00, 2 € / osallistuja ( Loppuunmyyty )

Ilmoittautumiset 14.10. mennessä, kulttuuri [at] raahe.fi

Paten Totti-koira eksyy satamassa konttiin, joka matkaa Kraken laivalla Borneoon. Pate ja Senja lähtevät etsimään Tottia ja törmäävät vanhaan tuttuun viholliseen, joka yllättäin onkin tämän Krakenin kapteeni. Hirmuinen Kapteeni Hahab palaa kuvioihin, tällä kertaa poikansa Nilsin kanssa. Borneon viidakon apinat ja luonto ovat pulassa! Mutta onneksi Pate ja Senja ovat taas neuvokkaita, Kapteeni Hahab taltutetaan ja maailma pelastuu. Vauhdikas musiikkiseikkailu vie mukaansa kaikki yli 5-vuotiaat! Timo Parvelan Pate-kirjasarjan uusin, Pate, viidakon kuningas -kirjan pohjalta seikkailun on näytelmäksi kirjoittanut Tanjalotta Räikkä ja hän myös ohjaa näytelmän.

Timo Parvelan kirjan pohjalta näytelmäksi kirjoittanut Tanjalotta Räikkä
Ohjaus: Tanjalotta Räikkä
Piirros: Pasi Pitkänen

ROOLEISSA
Pate - Tommi Niemi
Senja / Kapteeni Hahab - Neija Välilä
Totti / Äiti / Nils - Maiju Jokinen
Oranki / Isä - Jari Silventoinen
Merirosvoja, apinoita, kurkia ja lepakoita - TE4 Band:
Toni Lepistö, koskettimet
Antti Parviainen, kitara
Kalle Saarelma, basso
Jaakko Tabell, rummut

Lavastus, valot ja ääni - Ville-Matti Laine
Puvustus - Raija Niiniaho

Kuva Jiri Halttunen


BetteD1_666x.png

 Ahaa teatteri: BetteD

To 14.11. klo 10 – 11.15 ja klo 12.15 – 13.30 Raahesali

Yläkoulut 3 € / osallistuja (max 200 / esitys) 

Ilmoittautumiset 25.10. mennessä, kulttuuri [at] raahe.fi

Se mitä Onervalle tapahtuu, voi tapahtua kenelle tahansa.

Onerva on suomalainen täydellinen tyttö. Koulussa menee hyvin. Harrastuksia ja kavereita on. Kotiolot ovat kunnossa. Onervan täydellisyydestä puuttuu vain yksi asia: volyymiripset. Onervan äiti Kukka kieltäytyy maksamasta turhuuksia. Syy säästäväisyyteen selviää, kun totuus virtuaalimaailman pimeästä puolesta paljastuu. Oikeudentunto muuttuu häpeäksi ja masennukseksi ja realisoituu rahapulaksi. Onerva pullahtaa ongelmilta suojatusta lapsenkuplasta aikuisten epätäydelliseen maailmaan. Onervan haaveet Bette Davis-tyylisistä volyymiripsistä ja söpöstä Laurista pimenevät äkisti. On pakko asettaa omat henkilökohtaiset rajat. Kenenkään huonolle käytökselle ei pidä alistua. Lopulta tapahtumat sitovat toisilleen rakkaat lempeästi yhteen muistuttaen samalla, mikä on tärkeintä: läheiset ihmiset.

”Onni on 50 % asennetta, 40 % geenejä ja 10 % olosuhteita. Mä olen terve ja pää leikkaa. Mä asun Suomessa eli mun olosuhteet on huippuluokkaa. Verrattuna ihmisten olosuhteisiin noin keskimäärin, kaikki mun huolet yhteenlaskettuna on jota kuinkin mittakaavaassa samaa luokkaa ongelma kuin pieni kivi kumisaappaassa. Eli mun ongelma on asenne. Mä oon ite oman onneni este…” 

Mitä aikuinen voi ehdottaa nuorelle? Mitä rahalla saa? Missä kulkee kunkin rajat? Missä onni lymyää?

Lisätietoa esityksestä:https://www.ahaateatteri.com/betted


Raahe Rock Academyn tunnus.

Rock Academy Raahe - Stormy Sounds

Raahessa on alkanut Turussa kehitetty bänditoiminta! Hae bändilläsi mukaan - lisätietoja www.nastanetti.fi/rockacademyraahe/ 


Unikudelmia - näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista

Galleria Myötätuuli 13.11.2019-15.1.2020

unikudelmia_3952-768x513.jpg

Unikudelmia on oululaisen kulttuuritalo Valveen tuottama, erityisesti lapsille ja nuorille suunniteltu elämyksellinen näyttelymaailma sekä aikuisiakin ihastuttava taidekokemus.

Se on kirjallisuuslähtöinen näyttely, jonka jokainen yksityiskohta löytyy sen taustakirjallisuudesta: 31 suomalaisesta yötä tai unta käsittelevästä teoksesta.

Näyttelyä on ollut tekemässä iso joukko oman alansa ammattilaisia: ydintyöryhmässä ovat mukana Anna Anttosen ja Kati Inkalan lisäksi Heidi Kesti, Petri Haapakoski, Anssi Laiho, Maria Littow sekä Tiina Paaso. 

 

Unikudelma näyttelyn sanataidekolutus

 

1) HULIHOPPERI VIE UNIEN MAAHAN
Sanataidekoulutus päivähoidon sekä esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle
to 14.11. klo 10–12
Unikudelmia-näyttely, Galleria Myötätuuli

2) UNIMATKOJA JA AAVERANNAN SALAISUUKSIA
Sanataidekoulutus 3.–9. luokkien opettajille 
to 14.11. klo 13–15
Unikudelmia-näyttely, Galleria Myötätuuli

Päivähoidon ja peruskoulun opettajille suunnatut sanataidekoulutukset vievät marraskuussa 2019 Raaheen avautuvan Unikudelmia-näyttelyn tunnelmiin.

Koulutusiltapäivän aikana osallistujat pääsevät elämykselliselle näyttelykierrokselle ja saavat itse kokien ja kokeillen perehtyä lapsille ja nuorille suunnattuihin kirjallisuuslähtöisiin sanataideharjoituksiin. Tarkoituksena on aloittaa yhdessä matka, joka jatkuu omassa opetusryhmässä ja huipentuu elämyksellisellä näyttelyvierailulla Unikudelmia-näyttelyssä.

Kirjat ja sanataideharjoitukset toimivat tietysti myös itsenäisinä ilman näyttelyä ja ovat siis valmista opetusmateriaalia milloin vain. Kouluttajana on Unikudelmia-näyttelyn toinen pääsuunnittelija, sanataideopettaja Anna Anttonen Oulusta. 

Sanataidekoulutukseen ilmoitttautumiset kulttuuri [at] raahe.fi tai 044 439 3332

 

"Kuva Unikudelmia-näyttelystä"