Galleria Myötätuuli

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28 (3. krs.)
puh. 044 439 3332

Avoinna ma – pe 10 – 17, la – su suljettu

Galleria Myötätuuli tarjoaa kuukausittain vaihtuvia, korkeatasoisia näyttelyitä.

Näyttelyihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!

Hakuaika vuoden 2021 näyttelyihin päättyy 31.5.2020. 

Vapaamuotoiset hakemukset, jossa on mukana näyttelysuunnitelma, teoskuvia sekä cv toimitetaan joko postitse tai sähköpostilla:

Galleria Myötätuuli
Sinikka Pollari
Kirkkokatu 28, 92100 Raahe
sinikka.pollari [at] raahe.fi, 044 439 3332
 


JanneErkkil%C3%A4_Maailmanpuu2_2016_akryyli_144cmX144cm_pieni.jpg

27.2. – 20.3.

Janne Erkkilä - Maalauksia

”Tähän asti”

Janne Erkkilän ”Tähän asti” on miniretrospektiivinen näyttely, joka esittelee nuoren taiteilijan tähän astista tuotantoa, jota ei aikaisemmin ole ollut näin laajasti näytillä Pohjois-Pohjanmaalla ja Raahessa ei ollenkaan. Näyttely on esittäytyminen maakunnan kanssa-asukkaille taiteilijan muutettua asumaan Ouluun vuonna 2018.

Osa teoksista on abstrakteja sukelluksia mielen ja mystiikan syövereihin, toisten ollessa hieman figuratiivisempia kuvauksia luontokokemuksista ja urbaanin ja orgaanisen ympäristön vuoropuhelusta. Yhdistävinä tekijöinä kaikissa näyttelyyn tulevissa teoksissa on akryylimaali ja omintakeinen, sattumaa ja suunitelmallisuutta yhdistelevä roiskepointillistinen tyyli täydennettynä harkitulla siveltimen käytöllä.

Innoituksensa taiteilija löytää usein vaellusreissuiltaan, hiljaisuudesta, yhteisöllisistä kokoontumisista, tulen tuijottelusta sekä luonnonantimien keräilystä. Kesällä 2017 hän käveli Suomen halki mutkitellen Hangosta Nuorgamiin kameransa ja rinkkansa kanssa ja on sen innoittamana uppoutunut matkanteon tematiikan pohdiskeluun. Viime aikoina hän on kävellyt ympäri Oulua ja lähitienoita tarkastellen ympäristöä paikkaansa etsivän tulokkaan näkökulmasta. 

Erkkilä on Kallaveden järvimaisemiin Kuopioon savolais-pohjalaisille vanhemmille vuonna 1986 syntynyt, pohjoiseen ilmanalaan viehättynyt ja vuonna 2006 Rovaniemelle muuttanut kuvataiteilija sekä Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan alumni ja taiteen maisteri. Hän on opiskellut vuoden myös Sheffield Hallam Universityssä Englannissa. Nykyisin hän vaikuttaa Oulun Meri-Toppilassa rannan tuntumassa. Hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin vuodesta 2006 lähtien ja vuonna 2013 oli ensimmäinen soolonäyttelynsä Rovaniemellä. Hänen näyttelynsä ovat sijoittuneet lähinnä Lappiin ja Pohjanmaan eteläisemmille lakeuksille. Lisäksi töitään on ollut esillä Helsingissä, Lontoossa, Haagissa ja Montrealissa järjestetyissä ryhmänäyttelyissä.


Tiedotuskuva_1.jpg

26.3.-24.4.

Elisa Tuohimaa - Siellä tässä

Mitä on minuus ja missä se syntyy? Läpi elämän ihminen käsittelee, prosessoi ja koostaa identiteettiään. Muistot, nykyisyys ja tuleva, jotka rakentuvat yhteydessä toisiin ihmisiin ja ympärillä olevaan maailmaan ovat minuuden peilejä. Niiden kautta katsomme itseämme. Näyttely koostuu kahdesta kokonaisuudesta, jotka käsittelevät minuutta omasta perspektiivistään.

Ensimmäinen kokonaisuus SISKOT pohtii lapsena kerättyjä muistoja ja yhteyttä sekä lasten tarvetta tulla näkyväksi yksilöinä sisarusten keskellä. Toisessa näyttelykokonaisuudessa HÄILYVÄ MINÄ painopiste on nykyisen identiteettikuvamme häilyvyydessä ja muuttuvuudessa, tälle ajalle ominaisessa minuuden juurettomuudessa ja yksinäisyydessä sekä virtuaaliseen vuorovaikutukseen pohjaavassa kohtaamisessa tai sen puutteessa.

Elisa Tuohimaa on taiteilija ja taidekasvattaja (TaM, Lapin yliopisto). Hän on kiinnostunut käsittelemään taiteensa kautta ihmisyyttä, läsnäoloa, kohtaamista, yhteyttä ja yksinäisyyttä. Taiteilija kuvaa usein teoksissaan ihmisiä – erityisesti lapsia sekä nuoria. Tyttöyden ja naiseuden haasteet aikamme yhteiskunnassa ovat hänelle tärkeitä teemoja, joita hän käsittelee usein neljän tyttönsä kautta muun muassa maalaten, piirtäen ja valokuvaten sekä sekatekniikoiden keinoin.


 6.-26.5. Perinteinen Raahe-opiston kevätnäyttely


kuvakollaasi.jpg

1.-18.6.

Minna Polus - Taajuus

Minna Polus on Pirkanmaalla asuva Raahesta kotoisin oleva taiteilija ja taidehistorioitsija, joka luo reliefimäisiä teoksia sekatekniikoin.

Näyttelyn teoksellisen mietinnän alla on vapaan ja suljetun paradoksi. Toinen pohdintapolku risteilee rakastamisen arkisuuden rajoilla. 

”Sanat. Tarina. Runo. Teos ei voi koskaan syntyä ilman tarinaa. Kerronta ja nimet ovat teosteni keuhkot, osa niitä. On tärkeää, että teokset ovat materiaalisesti aistittavissa, että käsieni ajattelu näkyy teoksissa. Käytän uusia ja traditionaalisia tekniikoita, jotka ovat teosten taiteellinen sydän, eivät ainoastaan työkaluja päämäärän saavuttamiseksi.” 


Aaltopituus2.png

26.6.-14.8.

Työryhmä Vera Enkvist,
Karita Heikkinen ja Mirjami Tölli  

Aaltopituus on kolmen kuvataiteilijan yhteisnäyttely, jossa he tuovat teoksensa yhteen jo toista kertaa samalla kokoonpanolla. Tekijät käsittelevät teoksissaan samankaltaisia aihepiirejä, jotka ovat tulosta eri elämän tilanteiden aaltoilusta. Teemojen keskiössä liikutaan ihmisestä ympäröivään luontoon ja arkiseen läsnäoloon.

Vera Enkvist (Tampere), Karita Heikkinen (Oulu) ja Mirjami Tölli (Tampere) päättivät yhteiset opintonsa Kankaanpään Taidekoulussa valmistuessaan kuvataiteilijoiksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2018. Tämän jälkeen tiet ovat olleet fyysisesti erillään, mutta yhteys on säilynyt heidän välillään.

Kukin heistä on erikoistunut eri taiteenlajeihin;

Vera Enkvistin pääsääntöisiä tekniikoita ovat akvarelli- ja akryylimaalaus, mutta lisäksi hän myös valokuvaa.

Karita Heikkinen työskentelee puupiirrosten, sekä piirtämisen ja maalaamisen parissa.

Mirjami Tölli työstää pääasiassa veistoksia ja installaatioita, mutta myös maalaaminen kulkee rinnalla.

Näyttelyn avajaiset Pekanpäivillä to 25.6. klo 18, tervetuloa!


promo1.jpg

24.8. – 25.9.

Antti Kytömäki - Kadonneet kuvat

"Kai tää oli vähän sellainen ikuisuusprojekti. Vuonna -97 ei ollut digikameroita – ainakaan Raahessa. Valokuvat haperoituvat, muistikuvat haperoituvat ja katoavat, kovalevy unohtuu bussiin ja sitä unohtaa minne on menossa ja mistä on tulossa kunnes tajuaa että hei, nuoruus meni jo. Muistot sekoittuvat uniin jatkuvasti, mutta molemmissa kuolleet kaverit tulevat edelleen moikkaamaan joten ei sillä niin väliä. Elämä on tuhlausta, beibi. Muistan kun joku kiipesi yöllä nosturiin ja radiomastoon, mutten muista missä järjestyksessä ja olinko se minä. Hautajaisten jälkeen baarimikko kysyi että oletteko juhlista tulossa, ja joku alkoi itkemään. Ehkä se olin minä. Kirjaston takana oli vielä silloin se lampi, ja sen lähistöllä kioski jonka myyjältä tuli kerran käärmeitä suusta, näin kuulin. Lampi on muuten monessa kuvassa, etu- tai taka-alalla. Meri oli siinä sadan metrin päässä, mutta me istuttiin aina sen saman homeisen lammen rannalla pusikoiden keskellä, selät merta päin. Hauska juttu."

Kadonneet kuvat -näyttely koostuu Raahessa vuosituhannen vaihteessa otetuista valokuvista, sekä niitä kommentoivista veistoksista ja tilateoksista. Näyttelyn on kuratoinut Antti Kytömäki.

 


 

Tietoa näyttelytilasta

  • sijaitsee Tapahtumatalo Raahen tilojen yhteydessä
  • pinta-ala 300 m²
  • ripustusseinää 70 m
  • aulan puoleinen seinä lasia
  • tilan korkeus 2,45 m, osassa 2,79 m 
  • käytettävissä 11 kpl veistosjalustoita
  • ripustuskiskot ja kohdevalot
  • tilassa kameravalvonta
  • iso hissi