Galleria Myötätuuli

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28 (3. krs.)
puh. 044 439 3330

Avoinna ma – pe 10 – 17, la – su suljettu

Kesä–elokuussa ma – pe klo 10 – 16.

Galleria Myötätuuli tarjoaa kuukausittain vaihtuvia, korkeatasoisia näyttelyitä.

Näyttelyihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!

Näyttelyaikoja voi hakea ympärivuotisesti. Seuraavan vuoden näyttelyajat haetaan toukokuun loppuun mennessä. Liitä vapaamuotoiseen hakemukseen näyttelysuunnitelma, cv sekä teoskuvia ja toimita hakemus osoitteeseen kulttuuri [at] raahe.fi. Lisätietoja galleriatilasta tämän sivuston alalaidassa. 


Näyttelykalenteri

Syys-lokakuu

Vesa Ranta 

Reunalla – Tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä

 

kainuu.jpg

Teoskuva Kainuu

Suomen maaseutu tyhjenee, mutta autioituvassa maisemassa tuikkii vielä yksinäisten talojen valoja. Keitä syrjäseuduilla sinnittelee, miksi he asuvat kaukana kaikesta ja kuinka he pärjäävät?

Muuttoliike 2000-luvun Suomessa on ollut yhtä suurta kuin se oli 1970-luvulla. Koska maaseudulla asuu nykyään vähemmän ihmisiä, tyhjeneminen on ollut dramaattisempaa. 

Harvaan asutulta maaseudulta muuttoa ei juuri enää tapahdu, sillä muuttajia ei ole. Suurin osa asukkaista on eläkeläisiä. Heidän kuoltuaan taloja jää tyhjäksi. Jo nyt Suomessa on yli 140 000 autiota taloa. 

Reunalla-näyttely on syntynyt valokuvaaja Vesa Rannan kierrettyä kaksi vuotta toimittaja Jenni Räinän kanssa Suomen katvealueilla ja sivukylien asukkien luona. 

Erot alueiden välillä ovat suuria ja ne kasvavat. Asujia, elinkeinoja ja maallemuuttajia on yhä, määrät vain ovat aiempaa pienempiä. Yhä uudestaan vierailuilla nousi esiin kysymys siitä, vieläkö syrjäinen maaseutu on osa hyvinvointiyhteiskuntaa: He pärjäävät, jotka ovat terveitä. Lääkärin tai sairaanhoitajien palveluiden saatavuus on heikkoa kuntakeskuksissakin, saati sitten sivukylillä. Miten pärjää tulevaisuudessa nykyinen syrjäkylien väestö, josta suurin osa on ikääntyneitä?

Pohdittavaksi jääkin, millainen on satavuotiaan Suomen maaseutu ja keitä siellä tulevaisuudessa asuu?

Taiteilijatapaaminen Vesa Ranta ja Jenni Räinä
Ke 17.10. klo 18-19 Galleria Myötätuulessa


Marraskuu

Heidi Kesti: Pan-Pan-Pancakes of Destruction

 

POD11.JPG

Heidi Kesti on työskennellyt muovin parissa vuodesta 2014. Hän käyttää muovia maalin tapaan: hän sulattaa sitä ja sommittelee värejä ja graafisia kuvioita pinnaksi. Teokset vaihtelevat kaksiulotteisesta kolmiulotteiseksi ja usein teoksessa on mukana jokin valonlähde. 

Tällä hetkellä Kesti tekee veistoksia, joiden materiaalina on muoviroskamassa, joita hän sulattaa kuumailmapuhaltimella kolmiulotteisiksi möhkäleiksi. Möhkäleet ovat epämuodostuneita olioita, post-apokalyptisen ajan henkilökuntaa, ja ne ovat muodostuneet muoviaikakauden sedimentistä. 

Heidi Kesti on oululainen kuvataiteilija, lavastaja ja puvustaja. 


Joulu–tammikuu

Kajaanin kuvataiteilijat ry:n vuosinäyttely

 

ohtonen.jpg

Pertti Ohtosen teos

Kajaanin kuvataiteilijat ry on perustettu vuonna 1954. Yhdistys kuuluu SKjL:n Suomen Kuvataidejärjestöjen liittoon. Jäseninä on ammattitaiteilijoita ja harrastajataiteilijoita, yhteensä 67. 


Tietoa näyttelytilasta

  • sijaitsee Tapahtumatalo Raahen tilojen yhteydessä
  • pinta-ala 300 m²
  • ripustusseinää 70 m
  • aulan puoleinen seinä lasia
  • tilan korkeus 2,45 m, osassa 2,79 m 
  • käytettävissä 11 kpl veistosjalustoita
  • ripustuskiskot ja kohdevalot
  • tilassa kameravalvonta
  • iso hissi